Nieuws uit groep 8b

Nieuws uit groep 8b

De afgelopen periode hebben we veel afwisselende dingen in groep 8b gedaan. In het kader van School en Kerk zijn we op bezoek geweest bij de Ichthuskerk en hebben daar een leuke rondleiding gehad. In de klas zijn we rondom de Bijbelse persoon Daniël aan de slag gegaan. Met de Techniekroute hebben we een aantal interessante bedrijven uit onze omgeving bezocht. We kregen een aardig beeld van wat er nou zo allemaal binnen een bedrijf gebeurt. Daarnaast hebben we een boeiende en gezellige excursie naar Blijdorp gehad. Alle mensen die bij de excursies geholpen hebben, op welke manier dan ook, hartelijk bedankt!

De adviesgesprekken zijn achter de rug en de meeste knopen voor een schoolkeuze zijn doorgehakt. De volgende stap hierin zal zijn dat de brugklascoördinatoren bij ons op school alle kinderen komen doorspreken in de zogenaamde ‘warme overdracht’. Hierbij staan niet de cijfertjes maar het complete kind centraal.

De opdrachten voor het werkstuk en de spreekbeurt zullen de komende tijd de nodige tijd en aandacht thuis van de kinderen vragen. Misschien kunt u zo nu en dan eens langs uw neus weg informeren hoever het ermee staat.

Tot slot hebben we op school een begin gemaakt met de musical, altijd spannend en leuk natuurlijk! Dat betekent trouwens ook dat we zo zoetjes aan toch echt aan de laatste fase van de kinderen op de basisschool zijn begonnen, wat gaat de tijd snel! We hopen daarbij maar dat het Corona virus niet een al te grote stempel op dit alles gaat drukken.

Een hartelijke groet mede namens alle kinderen van groep 8b,

Meester Marcel Boele