Onderzoek 'Terug naar de Opvang' na coronasluiting

Bent u ouder van een baby, dreumes en/of peuter? Maakt u voor uw kind(eren) gebruik van een kinderdagverblijf? Dan is het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Universiteit Leiden benieuwd naar uw mening. Een team wetenschappers doet onderzoek naar de ervaringen van ouders en kinderen (0-4 jaar) rondom de sluiting door de coronacrisis en de heropening van het kinderdagverblijf.

Het onderzoek bestaat uit het invullen van een vragenlijst en dat kost ongeveer 20 tot 30 minuten van uw tijd. De vragen gaan over hoe het voor u en uw kind was om van de ene op de andere dag geen gebruik meer te kunnen maken van de kinderopvang. Ook wordt gevraagd hoe het voor u was om uw kind na de heropening (weer) naar het kinderdagverblijf te brengen en hoe uw kind daarop reageerde. Daarnaast is er een aantal vragen over het karakter van uw kind, het gebruik van kinderopvang en uw gedachten en gevoelens over de opvang in het algemeen. Deze zaken kunnen mogelijk beïnvloeden hoe ouders en kinderen de sluiting en heropening hebben ervaren. Tot slot krijgt u algemene vragen over uw gezin zodat de onderzoekers weten voor welke groepen ouders en kinderen de uitkomsten van dit onderzoek gelden.

Meer weten of meedoen? Klik hier (https://www.universiteitleiden.nl/nieuws/2020/08/terug-naar-de-opvang-kinderopvang-in-tijden-van-corona?fbclid=IwAR1aQiyoJKLaXOJF4jxJWH26KNqTaCqjqV4hpsA3uMhCGWfKQRJ_AjWiDSc) voor meer informatie en de link naar het onderzoek.

 

 

 

onderzoek kinderdagverblijf corona onderzoek kinderdagverblijf corona